Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler, çocuk ve gençleri sporla buluşturmak için yoğun çaba gösteriyor. Bir yandan ilin dört bir yanındaki birbirinden modern tesislerde, 24 ayrı branşta açılan İl Spor Merkezleri Kış Okullarına katılanlarla antrenmanlarını sürdüren antrenörler, boş zaman buldukça ilk ve ortaokulları geziyor, öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerle görüşüyor, çocukları bu okullara davet ediyor.

24 BRANŞTA KIŞ OKULU

İl Spor Merkezleri Kış Okullarında atıcılık, atletizm, basketbol, badminton, bisiklet, bocce, boks, jimnastik, curling, güreş, hentbol, voleybol, tekvando, judo, karate, halter, hokey, satranç, futbol, masa tenisi, okçuluk, halk oyunları, özel sporular ve yüzme branşlarında eğitimlerin verildiğini kaydeden İl Müdürü Birdal Öztürk, antrenörlerin çabası ile öğrenciler arasında spor yapanların periyodik olarak arttığına dikkat çekti.

RUFSAL VE FİZİKSEL FAYDA

“Tek hedefimiz bütün çocukları sporla buluşturmak, bu kültürle sağlıklı bir nesil yetişmesine katkı sağlamaktır” diyen Birdal Öztürk, “Antrenörlerimiz 24 branşta açılan kış okullarında antrenmanlarını sürdürüyor. Öte yandan il ve ilçelerdeki okulları geziyor, sporun fiziksel ve ruhsal faydalarını anlatarak çocukları spora çağırıyor” dedi. Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi de, katılımın sürekli artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.