Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Gençler (Kız-Erkek) Çim Hokeyi Bölge Grup Müsabakaları, Vakfıkebir'deki suni çim futbol sahasında heyecan dolu anlara sahne oldu ve başarıyla tamamlandı.

  Müsabakalara Amasya, Van, Erzurum, Ordu, Rize, Trabzon, Samsun ve Tokat olmak üzere 8 ilden, kızlarda 9 erkeklerde 8 toplam 17 takım ve 324 sporcu katılım sağladı.

Müsabakaların son gününde, Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Kız Çim Hokey takımı, karşılaştığı Erzurum Rabia Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni penaltı atışlarında 4-2 yenerek heyecan dolu bir mücadeleyi birinci olarak bitirdi.

Müsabakaların sonunda, kızlarda Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi birinci olurken, ikinciliği Erzurum Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise Suluova Şehit Muharrem Saygün Anadolu Lisesi elde etti. Erkeklerde ise Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi birinci olurken, Samsun Türk Telekom MTAL ikinciliği elde etti ve Erzurum 3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü olarak kürsüde yer aldı.

Bu sonuçlara göre, Alanya'da düzenlenecek olan Türkiye finallerine erkeklerde Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi ve diğer gruptan Rize Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi takımı katılma hakkı kazanırken; kızlarda ise Trabzon Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi, diğer gruptan da Rize Ardeşen Türk Telekom Kanuni Anadolu Lisesi finallere katılmak için adını yazdırdı.

İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, katılan tüm illerin okul yöneticilerine antrenörlerine ve sporculara teşekkür ederek, 22 - 26 Nisan 2024 tarihinde Alanya’da yapılacak Türkiye Şampiyonasında başarılar diledi. “İnanıyoruz ki, gençlerimiz Türkiye Şampiyonasında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar ve ilimizi en iyi şekilde temsil edecekler.” dedi.