GENÇ LİG TAMAMLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin fiziksel aktivitelerini artırmak, sporun birleştirici gücünü ortaya koymak amacıyla 81 ilde Gençlik Merkezleri arası spor turnuvaları düzenlendi.

17-25 yaş aralığında ve 4 farklı branşta Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından startı verilen Futbol, Basketbol, Masa Tenisi ve Geleneksel Türk Okçuluğu dallarında Trabzon'da il birincilikleri turnuvası yoğun katılım ile sona erdi.

 

TURNUVALAR 81 İL GENELİNDE EŞ ZAMANLI BAŞLATILDI

81 il genelinde eş zamanlı başlatılan turnuvalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilimizde eş zamanlı olarak başlayan turnuvalar kapsamında gerçekleşen müsabakalar, sporun ruhunu ve rekabetin heyecanını yaşattı. Katılımcı gençler, yeteneklerini sergileyerek hem spor alanında başarı elde etme fırsatı buldu hem de farklı gençlik merkezleriyle kaynaşma şansı yakaladı. Fiziksel aktivitelerini artırarak sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerine destek olan bu turnuvalar,  sporun birleştirici gücünü de ortaya çıkarıyor. Katılım sağlayan tüm Gençlik Merkezlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, dereceye girenleri kutluyorum. Aynı zamanda, Mayıs ayında Doğu Karadeniz illerinin bölge finallerine de ev sahipliği yapacak olmanın da heyecanını yaşıyoruz. ” dedi.

 

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Turnuvalar kapsamında; futbol branşında 17 takım, okçuluk branşında 10 erkek - 13 kadın sporcu, masa tenisinde 23 erkek - 13 kadın sporcu ve 3*3 basketbol branşında toplamda 7 takım katıldı.

Karşılaşmalar sonunda; Geleneksel Türk Okçuluğu kızlar kategorisinde, Pelitli GM’den Büşra Bacan birinciliği elde ederken, Sürmene GM’den Melisa Ersoy ise ikinci oldu. Erkekler kategorisinde ise Sürmene GM’den Sami Yusuf Altınkaynak birinci, Pelitli GM’den Turgut KABA ikinci oldu.

Masa tenisi kızlar kategorisinde İrem Albayrak Sürmene GM’den birinciliği, Güner Şevval Karaalioğlu ikinciliği elde ederken, Şehit Eren Bülbül GM’den Beyza Goncagül ise üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise; Çaykara GM’den Halil Uzun birinci olurken Vakfıkebir GM’den Burkay Günhan ikinci, Sürmene GM’den Oğuzhan Kol üçüncü oldu.

3*3 basketbol branşında Vakfıkebir GM takımı birincilik elde ederken, Of GM takımı ikinci oldu.

Turnuvalar futbol branşının heyecanlı final müsabakasıyla sona erdi. Final anları izleyenleri adeta büyüledi. Sürmene GM takımı zirvede yer alırken, Pelitli GM ikinci sırayı kaptı. Yomra GM üçüncü, Çaykara GM dördüncü oldu. Sahada yaşanan çekişmeler ve stratejik hamleler izleyicilere inanılmaz bir gün yaşattı.