İlimizde toplamda 15.322 öğrenci kapasitesi ile hizmet veren 18 yurdumuzda öğrencilerin barınma ve konaklama ihtiyaçlarının yanı sıra onların sosyal etkileşimlerini artırmak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlenmekte. Çeşitli kültürel ve dini etkinliklerin yanı sıra insanları bir araya getiren ve birleştirici özelliğe sahip olan Ramazan ayında yurtlarımızda, canlı tasavvuf müziği eşliğinde iftar ve sahur programları, mukabeleler yapılmaya her sene olduğu gibi bu sene de devam ediliyor.

Trabzon Valisi Sn. Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve kurum amirlerinin de katılımıyla Ramazan ayında yurtlarda düzenlenen iftar programlarına katılarak öğrencilerle bir araya geldiler.

Ortahisar ve Kanuni Yurt Müdürlükleri tarafından düzenlenen iftar programlarına katılan Sn. Aziz Yıldırım, gençlerle samimi bir ortamda buluşarak onların taleplerini dinleyerek ve sorunlarına çözüm bulma konusunda destek oldu.

Trabzon Valisi Sn. Aziz Yıldırım, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, "Ramazan ayı, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızın pekiştiği, manevi değerlerimizin ön plana çıktığı bir aydır. Siz gençlerimizin bu tür programlara katılması ve birlikte olması çok önemlidir. Sizler, ülkemizin geleceği için büyük bir değersiniz. Bu programlarda bir araya gelerek birbirinize destek olmanızı ve manevi değerlerimizi daha da güçlendirmenizi temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

İl Müdürü Arıcıoğlu ise gençlere, "Sizler, ülkemizin geleceği için büyük bir potansiyele sahip değerlerimizsiniz. Bu tür programlarda bir araya gelmek ve manevi değerlerimizi paylaşmak çok önemlidir. Unutmayın ki birlik ve beraberlik içinde daha güçlüyüz. Hepinize başarılar diliyor ve Ramazan ayınızı kutluyorum. "dedi. Yurtlarda iftarların devam edeceğini ve tüm yurtlarda birlikte iftar yapmayı arzuladığını belirtti.