Ramazan ayının manevi atmosferi ve birlik beraberlik ruhu, Trabzon genelinde yurtlarımızda, TOHM’da ve Gençlik Merkezlerimizde düzenlenen iftar programları ile gençlerle birlikte yaşandı. Yurtlarımızda, Ramazan ayının rahmet, barış, paylaşma ve merhamet dolu atmosferini daha derinden hissettirmek amacıyla "Ramazan Köşeleri” oluşturuldu.

 

"Ramazan Duvar Gazetesi", öğrencilerin katkılarıyla hazırlandı ve içeriğinde Ramazan ayı ile ilgili ayetler, hadisler, şiirler, maniler, hikayeler, hatıra yazıları gibi çeşitli içerikler yer aldı. Gençler, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun enstrümantal müzik dinletileriyle buluştular, bu dinletilerde ney ve tasavvuf musikisi gibi özel parçalar sunuldu.

 

Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen iftar yemeği programlarında, hem bir araya gelmenin hem de paylaşmanın güzel bir örneğini sunuldu. İftar programlarında İl Müdürü Arıcıoğlu, Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençler ile bir araya gelerek, manevi atmosferi paylaşmanın yanı sıra ramazanın birlik ve beraberlik duygularını birlikte paylaştılar.

 

İl Müdürü Arıcıoğlu, "İlimizde bulunan yurtlarımız, TOHM ve Gençlik Merkezlerimizde gençlerimiz ve sporcularımızla birlikte iftar yapmanın mutluluğunu ifade ederek, ilimizden ve Bakanlığımızdan gelen misafirlerimiz ile gençlerimizin iftar sofralarına ortak olduk. Ramazanın bereketini ve güzelliğini paylaştık. Bizlere ev sahipliği yapan kıymetli gençlerimize ve katılım sağlayan değerli misafirlerimize teşekkür ederim. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutlarım." diyerek sözlerini tamamladı.