Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Spor Merkezleri Engelli Spor Merkezleri ve Yaz Spor Okulları açılış töreni gerçekleştirildi.

İki ay sürecek olan spor faaliyetlerinde 5-18 yaş arası öğrenciler,  atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, güreş, hentbol, judo, futbol, voleybol, okçuluk ve yüzme olmak üzere 12 ayrı branşta faaliyet gösterecek. Söğütlü Atletizm Stadında gerçekleşen açılış etkinliklerine Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi,  Akçaabat İlçe Müdürü Engin Uzun, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Nezir, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi İsmail Bulut, Belediye Spor İşleri Müdürü Ahmet Murat Baş, Boks İl Temsilcisi Muzaffer Altunbaş ile çok sayıda sporcu ve velileri katıldı.

Spora verdiği destekle dikkat çeken Akçaabat Kaymakamı Şenel , “Akçaabat, kültür, sanat ve turizm merkezi olduğu kadar, aynı zamanda sporla da özdeşleşmiş bir ilçedir. Sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet güçsüz kalır” diye konuştu. Kaymakam Şenel, şunları söyledi:

“Spor hayata tutunmanın bir dalıdır. Akçaabat’ta bu tür aktivitelerin yapılıyor olabilmesi bizim için gurur verici. Bu merkezler, yaz aylarında öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirebileceği en güzel fırsattır. Hem fiziksel, hem de psikolojik açıdan gelişimlerini tamamlayabilmeleri, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları, hareketsiz yaşama son vermeleri yönüyle çocuklarımızı ne olursa olsun spora yönlendirmeliyiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Uzun, “Sadece yaz spor okullarında 2 binin üzende öğrencinin yararlanmasını bekliyoruz” derken, Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi de, il genelinde spor yapanların sayısının hızla arttığına dikkat çekti.