15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Trabzon Valiliği himayelerinde anma programı düzenlendi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, atletizm, badminton, yüzme, mini voleybol branşlarında çeşitli organizasyonlar düzenlenirken aynı zamanda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu söyleşi gerçekleştirildi. Düzenlenen organizasyonlara çok sayıda genç ve sporcu katıldı. 

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına düzenlediğimiz bu organizasyonlara katılımın yüksek olması aslında ülkemizin geleceği olan gençlerimiz ve sporcularımızın 15 Temmuz ruhuna nedenli sahip çıktığının bir göstergesidir. Biz de bu anlamlı haftayı sporcularımız ve gençlerimizle birlikte coşkulu bir şekilde anmaktan büyük mutluluk duyduk. Etkinliklerimize katılan tüm sporculara, ailelerine ve destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.
15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu" ile ay yıldızlı sancağımız Vali Aziz Yıldırım’a törenle teslim edildi.

Sancak koşusuna katılan başarılı sporcular katılım belgelerini Vali Yıldırım’ın elinden aldı. Gençleri tebrik eden Vali Yıldırım "Bayrağına, vatanına sevdalı gençlerimiz her daim var olsunlar. Onları tebrik ediyorum." dedi.

Anma programına; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Dr. Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu,  il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "15 Temmuz, emperyal güçlerin bu toprakları sömürme adına milletimizin iradesini teslim alma gecesiydi. Ama milletimiz buna müsaade etmedi. İlelebet de etmeyecek inşallah. Biz böyle bir milletiz. O gece iradesine sahip çıkan Türk milletinin 253 tane aslan evladı gözünü kırpmadan şehadete yürüdü. Cenab-ı Allah gani gani rahmet eylesin. Yine 2 bin 190 vatandaşımız gazi olarak millet iradesine sahip çıktı. Milletimiz, 'bu toprakları biz böldürmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Aziz Yıldırım, "15 Temmuz; tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi Kuva-i Millîye ruhu ile top yekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle mücadele ettiği tarihtir. Necip Milletimiz yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazarak vatanını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracağını bir kez daha göstermiştir.” dedi.

Program; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile halka seslenişi ve 15 Temmuz konulu video gösterimi ile devam etti.

Program, okunan selâların ve yapılan duaların ardından sona erdi.