Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında Trabzon’dan 240 genç Amasya, Erzurum ve Sivas illerine gittiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Şehirler ve Kültürler programı doğrultusunda Trabzonlu gençler, Türkiye’nin farklı yerlerini gezme imkânı elde ettiler. Şehirler ve Kültürler projesinin amacı, “Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmelerini Türkiye’nin farklı şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir. 

Program dâhilinde Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Trabzon’daki yedi gençlik merkezi üyeleri Amasya, Erzurum, Sivas ve Van illerine öğrenci getirdiler. Bu güne kadar Amasya, Erzurum ve Sivas’a toplam 240 genç Trabzonlu katıldı. 21-23 Ağustos tarihleri arasında ise Trabzonlu 80 kişilik genç Van’a hareket edecek.

Trabzon’dan proje kapsamında çeşitli şehirlere giden gençler Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konakladılar. Gençler, program boyunca ve akşam etkinliklerinde birbirlerini tanıyarak kaynaşacak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açtılar. Ayrıca geziye katılan gençler gidilen şehirlerde kültürel, tarihi yerleri gezerek bol bol fotoğraf çektirme imkanı elde ettiler.