Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında 25.000 genc 30 ev sahibi şehirde akranlarıyla tanışıp kültürel alışverişte bulunmaya başladı.

“Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Aydın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van olmak üzere 30 ev sahibi şehirde düzenlenen eğitim ve kültür programlarının ilk dönemi başladı.

Projeyle birlikte, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan, kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen, sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet eden bir gençliğin yetişmesi amaçlanıyor.

Diğer taraftan; Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları oldukları vurgulanacak. Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerini tanımaları, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları, gönüllülük bilinci kazanmaları da projenin hedefleri arasında yer alıyor.

4 gece 5 gün sürecek olan projeden 14-29 yaş grubundaki 25.000 başarılı ve dezavantajlı genç faydalanacak. Tarihi ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra gençlere belirlenen temaya uygun eğitim verilecek. Gençler Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda da bilgi sahibi olacaklar.

Ülke genelinde yoğun ilgi gören projeye 47.598 genç başvuru yaptı. Bu yıl "Çanakkale Muharebelerinin Yüzüncü Yılı" münasebetiyle tüm illere verilen Çanakkale kontenjanına da gençlerin gösterdiği ilgi dikkat çekiyor.

İlk dönemi başlayan proje 10 Eylül 2015 tarihine kadar 10 dönemden oluşacak.

Gençler proje kapsamında;
- Engelli okullarının ziyareti,
- Köy okulu ziyareti,
- Huzurevi ziyareti,
- Ağaç dikme etkinliği,
- Çevre temizliği ve düzenlenmesi,
- Sevgi evlerinin ziyaret edilmesi,
- Belediyelerin sosyal yardım birimlerinde görev alınması,
- Bakanlığın belirlediği manevi şahsiyetlerin ziyaret edilmesi,
gibi gönüllülük faaliyetlerinde bulunacaklar.