1250 sporcunun mücadele ettiği Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası, Trabzon Yomra Spor Kompleksi’nde sona erdi.

Bini aşkın sporcunun katılımıyla düzenlenen Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Açık Karate Şampiyonası, 21 Yaşaltı müsabakaları ile sona erdi. Şampiyonanın son gününde 21 Yaşaltı kategorisinde kumite bireysel, kata bireysel ve kata takım müsabakaları yapıldı.

Yomra Spor Kompleksi’nde düzenlenen ve Türkiye’nin yanısıra Azerbaycan ve Gürcistan’dan sporcuların katıldığı organizasyonun son günü Marmara bölgesi sporcularının hakimiyeti dikkat çekti. 

21 Yaşaltı erkekler kata da Milli Takım sporcularından İbrahim Enes Sefa(İstanbul), finalde Afyonkarahisar’dan Osman Evin’i mağlup ederek zirveye çıktı. Bu kategoride Alperen Fatih İniş üçüncü sırayı aldı. Genç erkekler kata da ise Ankara’dan Alperen Fatih İniş, Cengizhan Koca’yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Ümitler-gençler erkekler takım kata da Ankara Örnek Nesil Spor, ümitler-gençler kızlar takım kata da ise Türkiye B takımı ilk sırayı aldı.

76 kiloda geçen yılın Avrupa ikincisi Ahmet Sabır Uygur, finalde Muhammet Niyazi Katar’ı yenerek Trabzon’daki şampiyonayı altın madalya ile noktaladı. +84 kilo finalinde ise Bursa’dan Muhammet Ali Yıldız, Sakarya’dan Numan Başaran’ı yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Kızlar 48 kiloda Hümeyra Beyza Ünlüsoy, 53 kiloda Talya Pekmezoğlu, 59 kiloda Hatice Halenur Punar ve katada Dilan Yıldız Keleş altın madalya kazandı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonanın başarılı geçtiğini ve organizasyonun gelecek yıllarda daha da büyüyeceğine inandığını söyledi. Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Açık Karate Şampiyonası’nın Trabzon’da karateye olan ilginin artırılması noktasında da önemli olduğuna dikkat çeken Delihasan, “Bu tür uluslararası turnuvalar sporcuların tecrübe kazanmasında büyük rol oynuyor. Trabzon’un karatede önemli bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirmek için böyle şampiyonalar düzenlemek gerekiyor. Organizasyon boyunca hiçbir desteğini esirgemeyen Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yomra Spor Kompleksi’ndeki şampiyonayı eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı’da izledi. Dereceye giren sporculara madalyalarını veren Atalay, karate sporunun gelişimini memnuniyetle izlediğini ifade etti.