Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. yıl dönümü çerçevesinde Beşirli Spor Kompleksi'nde Satranç Turnuvası yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu yıl 31'incisi düzenlenen turnuva sona erdi. Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Ankara, Zonguldak, Antalya, Samsun, Artvin, Gümüşhane, Mersin, Bursa, İzmir ve Bayburt’tan A, B, 8 yaş altı ve 10 yaş altı kategorilerinde yüzlerce sporcunun katıldığı turnuvada şampiyon olmayı hedefleyen çocuklar, gençler ve yetişkinler kıyasıya mücadele etti.

Açılış hamlelerini, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birlikte yapan İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu gerçekleştirdi. Trabzon'un kurtuluşu adına Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün birlikte düzenlediği bu anlamlı turnuvaya katılım çok yüksek oldu.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; ’’Satranç ile birlikte masa tenisi, Trabzon Yarı Maratonu ve çeşitli etkinlikler, yarışmalarla dolu dolu kutlama programları düzenlendi. Yarı Maratonu, çocuk koşusu ve halk koşusuna kıymetli vatandaşlarımızı ve sevgili çocuklarımızı davet ediyorum. Tüm etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür ediyor, yarışmacılara başarılar diliyorum" dedi.