Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen halk koşusu, çocuk koşusu ve yarı maraton, Yeni Mahalle Devlet Sahil Yolu güzergâhında yaklaşık 2.100 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarı maratonda erkeklerde Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa 1.03.54'lük derecesiyle birinci, Hüseyin Can 1.03.57 ile ikinci, Mahsum Değer de 1.04.01 ile üçüncü oldu.
Kadınlarda da Dilek Öztürk 1.15.50'lik süresiyle birinciliği, Pınar Demir 1.19.03 ile ikinciliği, Remziye Erman da 1.22.24 ile üçüncülüğü elde etti.

Organizasyon kapsamında düzenlenen ve 166 kişinin katıldığı 10 kilometrelik koşuda ise erkeklerde Taner Tunçtan, kadınlarda Ezgi Kaya birinci sırayı aldı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada, sporun her yerde herkes için olduğunu söyledi.
Maratona katılımdan memnun olduklarını dile getiren Vali Yıldırım, "Önemli olan spora katılmaktır. Sporda illa maratonu koşmak gibi bir mecburiyetimiz yok ama spora gönül vermiş, bu şehre çok farklı yerlerden gelerek bu etkinliğe katılan arkadaşlarımızı hem tebrik ediyor hem başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 44. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu öncesi yaptığı açıklamada, “Bugün yine çok önemli bir spor organizasyonuna şehrimiz ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin İstanbul maratonundan sonraki en eski maratonu, şehir maratonu anlamında Trabzon’da gerçekleştiriliyor. Bu sene 44.’sünü Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak düzenliyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yine her zamanki gibi katılımı ve ilgisi yüksek bir spor organizasyonu oluyor. 2100 civarında sporcu bu organizasyona katılım sağladı. Tabii halk koşusu, çocuk koşusu ve maraton olarak üç ayrı kategoride oluşuyor. Güzel de bir hava rast geldi, gayet güzel, insanlar sadece sporcu olarak değil sporsever olarak da burada” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise organizasyonun güzel bir tema adına düzenlendiğine işaret ederek, " Bu muhteşem organizasyonda yer almak ve bu enerji dolu günü birlikte kutlamak gerçekten büyük bir mutluluk. Türkiye'nin dört bir yanından ve hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sporcuların bir araya geldiği bu etkinlik, sadece bir maraton değil, aynı zamanda birlik, dayanışma ve sporun gücünün bir göstergesidir.

Sporun bu güçlü bağlayıcı etkisi, burada bulunan herkesi bir araya getirmiş durumda. Trabzonlu vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklarımızın yoğun katılımı da bu organizasyonun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Onların bu heyecanı ve coşkusu, bize sporun toplumumuzda ne kadar büyük bir yer edindiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Bu güzel organizasyonda başta Büyükşehir Belediyesi ve Atletizm Federasyonu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporun bu güzel etkinliklerle daha da yaygınlaşmasını ve insanlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamasını diliyorum." diye konuştu.