Adı futbolla anılan ancak son yıllarda birçok branştaki birbirinden büyük başarılar ve düzenlenen uluslar arası organizasyonlarla ‘spor kenti’ haline gelen Trabzon, yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dağ bisikleti, yelkenle oryantiring, dağcılık ve halk koşuları gibi birbirinden farklı branşlarda yaptığı etkinliklerle de ülke gündemine giren Trabzon’da yeni hedef dağ koşusu.

TARİHİ YOL ÜZERİNDE

Köprübaşı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, tarihi Kervan Yolu üzerinde yapılması planlanan koşu güzergahında incelemelerde bulundu. Kahve Düzü mevkiinden başlayıp Avulot Hanlarında devam edecek olan dağ koşusunun 10 kilometre mesafede yapılması kararlaştırıldı.  Geleneksel koşu,  2018’in ağustos ayında gerçekleştirilecek.

ULUSLARARASI HEDEFLER

Atletizm Federasyonuyla yapılacak işbirliği ile uluslararası platforma taşınması beklenen koşunun, muhteşem doğa, verilecek ödüller  ve gerekli alt yapının da tamamlanmasıyla birlikte gelecek yıllarda dünyanın en önemli organizasyonlarından biri haline getirilebileceği ifade ediliyor. Trabzon Valiliğinin büyük destek verdiği bu proje ilgili uzman ekiplerin çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor.