Kadın milli boksörler, bu ay sonunda Romanya’da yapılacak olan U22 Avrupa Boks Şampiyonası ile Mayıs ayında Polonya’da gerçekleşecek olan Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası için Trabzon’da kampa girdi. 7 ümit, 10 da A Milli kadın boksör, her iki turnuvada madalyalara ambargo koymak için Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Çok Amaçlı Spor Salonunda yoğun bir çalışma programına başladı.

BOKSTA ALTIN NESİL

Milli Takım antrenörleri İshak Tiryaki, Mehmet Ali Kolu, Nazım Yiğit ve Cahit Süme’nin gözetiminde çalışmalarını sürdüren boksörleri ziyaret eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Boksta altın bir nesil geliyor, kadın sporcularımızın büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum” dedi. Şube Müdürü Adnan Köseoğlu ve Yusuf Çebi ile sporculara tatlı ikram eden Öztürk, “Bu zor günlerde Türk’ün gücünü sporda da tüm dünyaya gösterecek kızlarımızla gurur duyuyorum” diye konuştu.

HEDEF OLİMPİYAT

Milli Takım Kaptanı Şennur Çalışkan, öncelikli hedefinin Polonya’da gerçekleşecek olan Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonasında altın madalya kazanmak olduğunu söyledi, “Bu ekip Türkiye’nin gururu olacak” dedi. U22 Avrupa Boks Şampiyonasında yumruk sallayacak olan Rabia Oruçoğlu ile Sema Çalışkan da, “Önce bu turnuvada madalya kazanacağız, ardından da çok çalışıp 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılan ilk kadın boksör olacağız” diye iddialı konuştular.

SABIRLA YOL ALIYORUZ

Milli Boks Takımı Teknik Direktörü Cahit Süme, her iki şampiyonada da kürsüye çıkacaklarını söyledi, “Biz aşama aşama, sabırla yol alıyoruz. Bu tür turnuvalarda tecrübemizi artırıp olimpiyatlarda tarih yazmak istiyoruz. Bu ekip bunu başaracak” diye konuştu.  Antrenör İshak Tiryaki de, “Çalışkan, güçlü, en önemlisi karakterli bir ekiple çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmaktan hiç kaçmayan kardeşlerimin İstiklal Marşını her turnuvada göndere çekeceğinden şüphem yok” dedi.