Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’nin sürdürdüğü ‘Kitap Okuma Halkaları’ projesi kapsamında bu ayki kitap kritiği, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yapıldı.

Trabzon Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Yurdakul Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Asiye Cihan, Gençlik Lideri Halka Sorumlusu Feyza Zanbal ve temsilciler ile Kitap Kurtları grupları, Orhan Kemal’in “Eskici Ve Oğulları” ile Cengiz Dağcı’nın “Onlar da İnsandı” adlı eserlerinin kritiği Başkan Ahmet Metin Genç‘in makamında gerçekleştirildi. Son derece keyifli geçen sohbette öğrenciler söz alarak kitaplarla ilgili düşüncelerini anlattı. Ayhan Yurdakul, kitap kritikleri ile gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde kendini ifade edebilme yeteneği geliştirmelerinin hedeflendiğine dikkat çekti.

Başkan Genç de, “Gençlerin kitap okuması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ama asıl önemli olan, okumakla yetinilmeyip bu kitaplarla ilgili kritikler ve fikir jimnastiği yapılması. Böyle gençleri görünce geleceğe daha güvenle bakıyoruz” diye konuştu. Sohbet sonunda Başkan Ahmet Metinr Genç öğrencilere kitap hediye etti.