Doğal güzellikleri ve muhteşem manzarası ile turizmin en önemli merkezlerinden biri haline gelen Uzungöl, Türkiye Okullararası Oryantiring Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan turizm merkezi Uzungöl’ün muhteşem manzarasında düzenlenen yarışmaya ülkenin dört bir yanından liseli kız ve erkek öğrenciler geldi. 64 okuldan 560 sporcunun katıldığı yarışmada öğrenciler, turistlerin arasında zamana karşı ellerinde haritalar yardımıyla yönlerini bulmaya çalışması renkli görüntüler oluşturdu.

ÇOK ZOR BİR PARKUR

Ellerindeki haritalara bakarak yönlerini bulmaya çalışan öğrenciler, muhteşem manzara eşliğinde yarışmayı tamamladı. Nefes kesen yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi. Şampiyonaya katılan sporcular, “Yaklaşık 3 kilometrelik bir güzergahtaki şifreleri haritalarla çözerek hedefe ulaşmaya çalıştık. Açıkçası çok zor bir parkur oldu. Bu yüzden bu mükemmel manzaranın tadına fazla varamadık” dediler. Yarışmada bazı sporcular ufak tefek sakatlıklar yaşadı, fenalık geçirenlere ise sağlık ekipleri müdahale etti.

TRABZON SPOR ŞEHRİ

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, "Trabzon bir spor şehri. Hem tesisleri, hem doğası ve hem de coğrafyasıyla sporun her alanında kendini gösteren bir merkez. Trabzon bu tür organizasyonları en iyi şekilde başaran ve daha önce yaptıklarıyla bu alanda kendini kanıtlamış bir şehir. Öğrencilerimiz burada hem spor yapma imkanı hem bu coğrafyayı gezme tanıma fırsatı buldular. Trabzon'da bundan sonra bu şekilde organizasyonlar en iyi şekilde yapılacaktır ve her türlü organizasyona ev sahipliği yapmak için hazırdır" diye konuştu.

ULUSLAR ARASI PLANLAR

Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı  Fatih Bektaş, illerinde birinci olan takımların katıldığı yarışmaların son derece çekişmeli geçtiğini belirterek,  "Öğrenciler Uzungöl'ün bütün doğasından güzelliklerinden faydalandılar. Buraya gelenlerin yüzde 90'ı Uzungöl'ü görmemişti. Hem bu doğal cenneti gördüler, hem de yarışma heyecanını yaşadılar. Oryantiringin böyle güzel bir tarafı var. Nereyi ön plana çıkartırsanız ona göre kurgu yapabilirsiniz. Burası uluslararası manada bir parkura ev sahipliği yapabilir. Böyle bir projeyi burada düşünüyoruz" dedi.

STRES DOLU YARIŞ

Dört kategoride takım ve bireysel olarak yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, Çaykara Kaymakam Vekili Furkan Berber, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal öztürk, Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Fatih Bektaş, Çaykara İlçe Spor Müdürü Yusuf Kurt, Okulsporları Şube Müdür V. Yusuf Çebi, Oryantiring İl Temsilcisi Savaş Çergel, Okulsporları İl Temsilcisi İlkay Günaydın tarafından verildi. Stresli geçen yarışma sonunda öğrenciler müzikler eşliğinde neşeli dakikalar geçirerek Trabzon’dan ayrıldı.

 

 

GENÇLER A KIZ (TAKIM)

1: Balıkesir Cumhuriyet A.L., 2: Tavşanlı Atatürk A.L. 3: Ankara Ö. Sabancı MTAL

GENÇLER A ERKEK (TAKIM)

1: Ankara F.N.Çamlıbel A.L., 2: İzmir Menemen MTL, 3: Ordu Anadolu Lisesi

GENÇLER B KIZ (TAKIM)

1: Eskişehir Fatih Fen Lisesi, 2: Tokat N. Yağıbasan M.L., 3: Ordu P.İ.Şahin G. S.L.

GENÇLER B ERKEK (TAKIM)

1: Bolu İzzet Baysal Gölyüzü ML, 2: Tokat N.Yağıbasan M.L., 3: Bozüyük Fen Lisesi

 

GENÇLER A KIZ (BİREYSEL)

1: Özge Boyca (Balıkesir Cumhuriyet A.L)

2: Aleyna Nur Bulat (Ordu İMKB S.B.L.)

3: Gülnihal Çakır (Ordu İMKB S.B.L.)

 

GENÇLER A ERKEK (BİREYSEL)

1: Nazım Muslu (Tavşanlı Atatürk A.L.)

2: M. Ali Türkmen (Ordu Anadolu L.)

3: Fatih Şölen (İstanbul Şile Bilgi Temel L.)

 

GENÇLER B KIZ (BİREYSEL)

1: Duygu Yiğen (Balıkesir Cumhuriyet L.),

2: Cemre Nur Yeşil (İzmir Behçet Uz A.L.)

3: Gülce Çelik (Eskişehir Fatih Fen Lisesi)

 

GENÇLER B ERKEK (BİREYSEL)

1: Berke Başöz (Ankara ODTÜ G.L.)

2: Halil Bilgin (Bozüyük Fen Lisesi)

3: Sinan Özen (İzzet Baysal Gölyüzü)