Sıcak havaların etkisini giderek arttırdığı şu dönemlerde, yoğun bir eğitim-öğretim sezonunu geride bırakan çocukların sporla buluşturulması için yapılan çalışmaların ardı arkası kesilmiyor. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, merkez ve bütün ilçelerde 20’nin üzerinde branşta yaz spor okulu açıyor. Modern tesislerde, uzman antrenörler eşliğinde 5 - 18 yaş arası çocuklara yönelik kurslarda yüzme dışındaki diğer tüm branşlarda kurslar ücretsiz.

Çocukların sporla sağlıklı birey olarak yetişmesinin yanı sıra sokaktaki kötü alışkanlıklardan korumak ve artık hastalık haline gelen cep telefonu – bilgisayar alışkanlıklarından uzaklaştırmak gibi yönleriyle de anne-babaların çocuklarını bu okullara yönlendirmesinin önemine dikkat çeken Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Ortahisar ve diğer tüm ilçe müdürlüklerinde başvuru formu ve bir adet fotoğraf ile spor yaptırabilirsiniz” diye konuştu.

İl Müdürü Öztürk, “Çocuklar evde cep telefonu veya bilgisayar oyunları başında oturmaktansa ilgi alanına göre seçeceği branşlarda spor yaparak boş vakitlerini değerlendirebilir. Ay sonunda açılacak bu okullar, sosyalleşme ve sağlıklı yetişmelerine yapacağı katkının yanı sıra spor sayesinde çocukların özgüven kazanmasına da etki yapacaktır” dedi. Kayıtların devam ettiğini anlatan Öztürk, “Çocuklar bu okullarda tatilini eğlenceli şekilde geçirme imkanı bulacak” dedi.

 

YAZ OKULU BRANŞLARI

Atıcılık, atletizm, basketbol, badminton, bisiklet, bocce, boks, jimnastik, güreş, hentbol, voleybol, yüzme, tekvando, judo, karate, halter, hokey, satranç, futbol, masa tenisi, halk oyunları, yelken ve özel sporcular için etkinlikler