Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Vakfıkebir Kaymakamlığı, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İMKB Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM)’in işbirliği ile, özel çocukları sporla tanıştırmak amacıyla hayata geçirilen “Spor Engel Kaldırır” projesi meyvelerini vermeye devam ediyor.

Haftanın iki günü Vakfıkebir’den Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzuna getirilerek antrenman yaptırılan çocuklar, Spor Okulları İl Birinciliği müsabakalarında zirveye kuruldu, Türkiye finallerinde Trabzon’u temsil etme hakkı kazandı.

Bedensel ve zihinsel engelli çocukları hayata bağlamak, diğer yaşıtlarına karışarak toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için spor gibi önemli bir araçtan yararlanmak amacıyla başlatılan ‘Spor Engel Kaldırır Projesi’ni çok önemsediklerini ifade eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bizin için çok özel olan bu çocukların havuzda yaşadığı mutluluk ve sonrasında bunun gündelik hayata olumlu yansıması nedeniyle bu proje bizim için en değer verdiğimiz çalışmalarımızın başında geliyor” diye konuştu.

"Spor ile yaşam sevinci bulan çocukların bu mutluluğu hem kendilerine hem ailelerine yansıyor” diyen Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil de, “Çalışmalarımızın karşılığını almak mutluluk verici. Bu çocuklar sporla hem antrenman yapıyor, hem stres atıyor, hem de ve yaşantılarında önemli değişiklikler kaydediyor” dedi.

 

OKUL SPORLARI YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞLARI

50 m serbest: 1. Muhammet Alkın 2.Samet Dinar

50 m Sırt üstü: 1. Muhammet Alkın

100 m Serbest: 1. Samet Dinar, 2. Sızısev Yılmaz