Trabzon Gençlik ve Spor İl – İlçe Müdürlüklerinin 26 branşta açtığı Yaz Spor Okullarına, 5-18 yaş arası binlerce kişi katılıyor. En çok ilgi gören branşlardan biri olan futbol okullarına katılan minikler de, hem hırsları, hem de performanslarıyla takdir topluyor.

Trabzon’un alt yapı ve modern tesisleri ile spor imkanları bakımından ülkenin en ideal illerinden biri olduğuna dikkat çeken Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk,  şunları söyledi: “Tesislerin yanı sıra uzman antröner kadromuzla da onbinlerce kişiye spor yaptırabiliyoruz. Böylece sporla buluşan kişi sayısı her yıl sürekli artıyor. Yaz aylarında çocuklar ve gençlerimizin tatillerini en iyi şekilde değerlendireleri için başlattığımız İl Spor Merkezlerine olan yoğun ilgi bizi çok sevindiriyor. Her ilçede farklı branşlarda, toplam 26 branşta yaz okulu açtık. Öğrencilerimiz bu sayede hem spor yapıyor, hem eğleniyor, hem de birçok zararlı alışkanlıklardan uzak kalıyor.”

Yaz Spor Okullarına kayıtların devam ettiğini, yüzme branşının dışında tüm kursların ücretsiz olduğunu ifade eden Müdür Öztürk, çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda velilere çağrıda bulunurken, “Hem fiziksel, hem de psikolojik açıdan çocuklarımızın mutlaka sporla buluşması gerekir. Bu okullarda yetenek aramıyoruz, amacımız çocukların tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri. Her çocuğun yapabileceği bir branş mutlaka vardır” ifadelerini kullandı.

Akyazı Şenol Güneş Kompleksindeki antrenman sahasında, minik gurubu ile çalışmalara başlayan Antrenör Sinan Emir de, “Anne-babaların büyük desteği ile kurslarımıza katılan çocuklarımız burada hem futbol kurallarını öğreniyor, hem maç keyfini yaşıyor, hem de keyifli dakikalar geçiriyor” diye konuştu.