2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinliği, Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu' nda kutlandı.

16 Nisan 2015 tarihinde, Türkiye Diyanet Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliği, 19 Mayıs Spor Salonu’nda, saat 14:00' de başladı.

Etkinlik, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Birdal Öztürk, Şube Müdürü Adnan Köseoğlu ve Trabzon’un çeşitli okullarından 1000 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Etkinlik Trabzon Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencisi Ömer Şimşek’in, Kur’an’ı Kerim Tilaveti okumasıyla başlarken, Kur’anı-ı Kerim tilavetinin ardından Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir yaptığı konuşmasında, “Geleceğimizin teminatı olan gençler ile birlikte Kutlu Doğum Haftamızın önemli bir programını yapmak üzere buradayız. Diyanet İşleri Başkanlığı Kutlu Doğumu 1989 senesinden beri kutluyor. Her sene bir tema işliyor bu senin teması ise Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı, ama ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olduğu protokol neticesinden gençlik ,ilk defa bu sene kutlu doğumda buluşuyor. Bu kararı alanları kutluyor ve teşekkür ediyorum. İnşallah bunun devamını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Trabzon İl Müftüsü ’nün konuşmasının ardından Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu yaptığı konuşmada Gençlik ve Spor  Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında bir aradayız.  Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı ile Camiler haftasında bir araya gelerek güzel projelere imza atmıştık.  Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu milletin değerlerine ait kültürlerine ait ne varsa orada olmaya çalışıyoruz. Sarıkamış, Çanakkale, Malazgirt, Dumlupınar, Balkanlar, Camiiler haftası ve şimdide Kutlu Doğum haftasında bir aradayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlik Eşref Ziya Terzi konseri ile son buldu.