13-15 Mayıs tarihleri arasında Hayri Gür Spor Salonu’ndan 34 Kulüpten 268 sporcunun katıldığı Aerobik Cimnastlig 2. Hafta müsabakaları gerçekleştirildi. 

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Aerobik Cimnastlig 1. Lig ve 2. Lig 2. hafta müsabakaları Hayri Gür Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalara 13 ildeki 34 kulüpten 268 sporcu katıldı. Müsabakaların açılış seremonisine Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk’de katıldı.

Açılış Seremonide konuşma yapan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, “ 2016 Rio Olimpiyatlarına Jimnastik Federasyonu olarak tarihimizde ilk defa sporcu göndereceğiz. Buradan o sporcularımıza tekrardan tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. ISf Gymnasiade 2016 bu yıl Trabzon’da gerçekleşecek. Şu anda burada yarışan sporcularımızdan bazıları bu yaz Trabzon’da ter dökecekler. Müsabakaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

2 gün boyunca çok güzel organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirten Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, “Güzel organizasyonu Trabzon’a vererek bu güzel sporcularımız ve siz değerli velileri ile bizleri birleştirdiği için Cimnastik Federasyonu başkanımıza Suat Çelen’e teşekkür ediyorum. Trabzon bir spor şehri bu şampiyon sporcularımızı izlemek bizlere mutluluk verecek. Bu minik gençler ileride bizleri uluslararası müsabakalarda bizleri temsil edecek ve bizler ayrıca gururlandıracaktır. Katılan tüm kulüplere ve sporculara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

Öte yandan 2.Hafta müsabakalarından sonra başarılı olan sporcu ve kulüplere kupa ve madalya töreni gerçekleştirildi.