37’inci Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu koşuldu

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm federasyonu işbirliğinde İpragaz sponsorluğunda düzenlenen 37’inci Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu, 22’inci Halk Koşusu ve 2’inci 10 km Koşusu bugün gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’NİN SPORDAKİ ZİRVE ŞEHRİ TRABZON

Tüm sporcularla tek tek görüşerek ‘hoş geldiniz’ diyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un tarih, kültür, sanat ve spor şehri olduğuna dikkat çekerken, “Trabzon, barış içinde yarışı Türkiye’nin spordaki zirve şehri olarak başlatıyor” dedi.

Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Vali Yavuz’un işaret fişeğini ateşlemesiyle Atatürk Alanından başladı. Bu yıl 37’incisi düzenlenen ve sadece lisanslı sporcuların katılabildiği Yarı Maratonda değişik ülkelerden 350 sporcu yarışırken 2’incisi düzenlenen 10 km Koşusunda 148 sporcu mücadele etti. 22’inci Halk Koşusunda ise 303 katılımcı boy gösterdi.

Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 10 km Koşusu ve Halk Koşusunda dereceler şu şekilde oluştu: 

37. TRABZON ULUSLARARASI YARI MARATONU (ERKEKLER)

1. Paul Kıpkemoı Kıpkorır                (Kenya)                         0. 57.09
2. Mert Girmalegese                       (Türkiye)                       0. 57.33
3. Fetene Alemu Regasa                (Etiyopya)                      0. 57.34
4. Moses Too                                   (Kenya)                          0. 57.48
5. Getaye Gelaw                              (Etiyopya)                     0. 58.23

 

37. TRABZON ULUSLARARASI YARI MARATONU (BAYANLAR)

1. Ester Chesang kakuri                     (Kenya)                          1.04.32
2. Chaltu Dida Negase                       (Etopya)                         1.04.33
3. Esma Aydemir                                (Türkiye)                         1.04.34
4. Şeyma Yıldız                                    (Türkiye)                        1.04.55
5. Etaferahu Woda                            (Etiyopya)                         1.05.02 

2. 10 KM KOŞUSU (ERKEKLER)

1. Kefyalew Deja Buruse                    (Etiyopya)                      0. 33.20
2. Osman Cansever                             (Türkiye)                       0. 34.44
3. Gültigin Er                                        (Türkiye)                       0. 35.09

 

 

2. 10 KM KOŞUSU (BAYANLAR)

1. Nursel Karataş                              (Türkiye)                       0. 39.20
2. Yeliz Kurt                                       (Türkiye)                       0. 39.32
3. Gülşen Kılınç                                (Türkiye)                       0. 42.45

 

22. HALK KOŞUSU (ERKEKLER)

1. Tolga İpek
2. Doğukan Yazıcı
3. Muzaffer Altuntaş

 

22. HALK KOŞUSU (BAYANLAR)

1. Ceren Akdemir
2. Gülnisa Durmuş
3. Beyzanur Yavuz

Yarı Maraton, Halk Koşusu ve 10 km Koşusunda dereceye girenler ödüllendirildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü münasebetiyle bu yıl 37’incisi düzenlenen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 22’incisi düzenlenen Halk Koşusu ve 2’incisi gerçekleştirilen 10 km Koşusunda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen törende Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sponsor firma (İpragaz) yetkilisi-AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Emniyet Müdürü Hakan Arıkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Birdal Öztürk, Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Muzaffer Karadeniz, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aksu, Atletizm Federasyonu Maraton ve Yol Koşular Koordinatörü Ahmet Altun ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Nihat Demir ile sporcular ve sporseverler hazır bulundu.

 

Törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, söz konusu yarışların Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirildiğini hatırlatırken, “Atalarımız, bütün bu kutsal vatanı, canlarını gözlerini kırpmadan feda ederek bizlere emanet ettiler. Bizlerde 2016’nın 15 Temmuz’unda olduğu gibi hiçbir hain teşebbüsün, iç ve dış mihrakların bu vatana zarar vermesine izin vermeyeceğimizi, atalarımızı hatırlayarak ve hiç unutmayarak ülkemize ve cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağımızı bu vesile ile bütün dünyaya ilan ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek bu aziz milletle ayağa kalkarak kurduğu cumhuriyetin ilelebet yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da konuşmasında organizasyona katılan sporcuları tebrik ederek Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların yetkililerine çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, Halk Koşusu ve 10 km Koşusunda dereceye girenlere madalyaları ve ödülleri protokol mensupları tarafından takdim edildi.