Önceki ay Macaristan'da düzenlenen Dünya Okullararası Yüzme Şampiyonasında 2 altın ve 1 bronz, geçen hafta da Türkiye Bireysel Kısa Kulvar Şampiyonasında 2 altın madalya kazanan Yağızhan Şen’in, birkaç yıl önce yüzmeyi bırakmaya karar verdiği, annesinin ısrarları üzerine yeniden başladığı ortaya çıktı. Çalışmalarını Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzunda sürdüren Yağızhan’ın Dünya şampiyonluğuna ulaşan süreçte herkese örnek olabilecek bir hikayesi var.

Macaristan’daki yarışlarda 4x100 Metre Karışık Bayrak yarışması ve 50 Metre Serbestte Dünya şampiyonu olarak İstiklal Marşı’nı Budapeşte’de iki kez okutmayı başaran, geçen hafta da İstanbul’da 100 Metre Sırtüstü ve 50 Metre Serbest yarışlarında zirveye ambargo koyup 2 altın madalya kazanan Yağızhan’ın başarısındaki en büyük paylardan biri ailesi. Amatör olarak sporla uğraşan babası Sedat ve kız kardeşi İlayda’nın desteğinin çok büyük olduğunu söyleyen altın kulaç Yağızhan, annesi Şeyda Şen’le ilgili şunları söyledi:

“Yüzmeye küçük yaşlarda başladım. Yarışmalar ve dersler derken çok yorulduğumu düşündüm, yüzmeyi bıraktım. En önemlisi, başarılı olabileceğimi hiç düşünmemiştim. Kararlıydım, bir daha antrenmanlara gitmeyecektim. O sıralar annem sürekli benimle konuştu, sporun önemini anlattı. O kadar ısrarcı oldu, ama o kadar güzel anlattı ki, onun hatırına yeniden yüzmeye başladım. İyi ki annemi dinlemişim, Dünya ve Türkiye şampiyonlukları geldi. Hedefim Türkiye rekorunu kırmak, ardından da olimpiyatta madalya kazanmak.”

“Tek hedefim, oğlumun spor yapması ve başladığı işi yarıda bırakmasının yanlış olduğunu anlatmaktı” diyen anne Şeyda Şen, “Yağızhan’a sporun güzelliklerini anlattım, o da anne sözü dinledi. Tekrar yüzmeye başladı, şampiyonluklar ise büyük hediye oldu” derken, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Yağızhan, zaten önemli bir yetenek. En önemli ayrıntı, şu anda geçtiği sporcularla olimpiyatlarda yarışacak. Alanında en iyilerinden biri. Olimpiyatlarda madalya alacağına biz de yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.