Spor Toto Basketbol Ligi’nin yedinci hafta maçında son günlerin formsuz ekibi Trabzonspor Medical Park’la, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi.

Maça iyi başlayan konuk ekip, Trabzonspor Medical Park karşısında ilk çeyreği 22-18’le önde geçti. İkinci 10 dakikada hücumda daha etkin bir oyun sergileyen Bordo-Mavililer, skora denge getirmeyi başardı ve devre 38-38’le sonuçlandı.

Fırtına ikinci yarı esti

Trabzonspor Medical Park, üçüncü periyotta rakibine oranla savunmada daha başarılı bir görüntü çizdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kolay sayı şansı tanımayan ev sahibi, son çeyreğe 59-52’lik avantajla girdi. Final periyodunda farkı daha da açan ve oldukça kontrollü bir oyun ortaya koyan Trabzonspor Medical Park 87-65'lik skorla mücadeleyi kazanmasını bildi.

Yedi hafta sonunda ligdeki ikinci galibiyetini elde eden Bordo-Mavililer’de 20 sayı kaydeden Dwight Hardy ile 19 sayı, 6 asislte ile maçı tamamlayan Darius Johnson-Odom Trabzonspor’un en etkili isimleri oldular. Konuk İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ise Damir Markota 18 sayı, 12 ribaunt ile oynadı.